Volksgeneeskunde

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
We zijn het bijna vergeten, maar de natuur geneest óók! Niet voor elke kwaal of klacht is een dokter of alternatieve therapeut nodig. De natuur biedt genezende planten, krachten en andere ‘materialen’ die vaker dan we denken een snelle genezing bewerkstelligen.
In oma’s tijd behoorde het tot goed gebruik om soms simpele middelen aan te wenden voor een meestal snelle aanpak van een klacht. Veel succesvolle tips zijn ‘doorverteld’ van overgrootmoeder op moeder, van moeder op dochter.
De volksgeneeskunde stond ooit aan de basis van onze huidige geneeskunde. Maar volksgeneeskunde is er nog steeds en de natuur nodigt ons uit om daar gebruik van te maken.

Een boeiend boek over de (middeleeuwse) zoektocht naar genezing, natuurlijke medicijnen en praktische tips uit grootmoeders tijd.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
298
Laatste editie
19 maart 2019
ISBN
9789463384117
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Gezondheid en genezing met de natuur en oma's tips

door: Mieke Schepens 1 like
Na een duidelijke inhoudsopgave volgt een inleiding door de auteur en een leeswijzer. In de eerste hoofdstukken lees je over volksgeneeskunde in het algemeen, over de 'medische' middeleeuwen waarbij je tijdens het lezen de rillingen over je rug lopen, over de heks als genezer en waardering over hun...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook