Voor altijd mijn mama

34

Kathleen Aerts over de jongdementie van haar moeder Na de plotse dood van haar man raakt Maria het spoor bijster. Een normale periode van rouw, denkt iedereen aanvankelijk. Een hardnekkige depressie, luidt het verdict een paar jaar later. Tot de diagnose jongdementie valt. Dementie wordt meestal met oudere mensen geassocieerd, maar de ziekte komt ook bij jonge mensen relatief vaak voor. Vaak duurt het lang vooraleer de juiste diagnose wordt gesteld, zodat gepaste zorg uitblijft. In Voor altijd mijn mama vertelt Kathleen Aerts heel open over de weg die ze samen met haar moeder heeft afgelegd. Van de twijfels én de mooie momenten samen na de diagnose tot de donkere tijden in het ziekenhuis. Een getuigenis die niemand onberoerd zal laten.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap , Business & Management , Gezondheid & Psychologie , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
206
Laatste editie
15 september 2015
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789401428774

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Silke van Deelen Hebban Recensent

Een pijnlijk boek over een bij voorbaat verloren strijd

door Silke van Deelen op 23-10-2015

Kathleen Aerts is een Belgische zangeres, (musical)actrice, schrijfster en presentatrice. Ze is vooral bekend als de blonde zangeres in de originele bezetting van de Vlaamse meidengroep K3. In Voor altijd mijn mama vertelt ze heel openhartig over hoe jongdementie niet alleen het leven van haar moeder ingrijpend veranderde, maar ook dat van haarzelf en anderen die dicht bij haar moeder stonden....


Lezersrecensies (2)

Super!

door: Heidi.S 1 like
Ik werk op een afdeling 'jong dementie' in een woon-en zorgcentrum en dit boek geeft perfect weer hoe de naasten zich daarbij voelen. Het helpt me de familie van onze bewoners bij te staan.

Heel mooi boek!

door: Feetje 1 like
Maria is de mama van Kathleen Aerts, voor eeuwig en altijd de (eerste) blonde van K3. Nadat haar man overleed verloor ze steeds meer grip op haar leven. Aanvankelijk werd gedacht aan rouw, nadien aan depressie, maar toen kwam het harde verdict: jongdementie of alzheimer op jonge leeftijd. Kathleen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic