Voor een zak met botten

9

Voor een zak met botten speelt zich af in het desolate Spanje onder Franco. Legionair sergeant Genis Aleu groeide als kind op in een religieuze liefdadigheidsinstelling nadat zijn vader Joan Aleu dienst nam in het leger om tegen Franco te vechten. Jaren later, uitgeput en bijna dood, laat de voormalige krijgsgevangene Joan zijn zoon plechtig beloven om ooit de botten van een goede vriend uit het krijgsgevangenenkamp te smokkelen en een fatsoenlijke begrafenis te geven in Barcelona.
Genis, toch al door de omstandigheden gedwongen, neemt als jongeling dienst in het beruchte Spaanse Vreemdelingenlegioen, is fanatieker dan wie ook, maar wordt gedreven door haat voor Franco en zijn obsessie om de wens van zijn vader te vervullen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
17 mei 2011
Uitgeverij
Signatuur
ISBN
9789056723040 , 9789044966060
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Tijdsbeeld

door: Bea T 1 like
Het boek Voor een zak met botten geeft een indringend beeld van de tijd van de Spaanse Burgeroorlog en de jaren erna. Het feit dat ook nu nog weinig tot geen aandacht gegeven wordt aan de 'vergeten'  graven, maakt het nog meer de moeite waard om dit boek te lezen. Een geschiedenisles die indruk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic