Voor het wegzakt

0

De Berlagebeurs stort in, evenals de Effectenbeurs en de Bijenkorf. Het Paleis op de Dam houdt het nog net, maar de Munttoren is te dicht bij de tunnelgraven en bezwijkt ook. Dit rampscenario voor Amsterdam kan volgens schrijfster Kiddy Maasbos werkelijkheid worden. Maar het is nog niet te laat, mits de politiek snel actie onderneemt. Nu verzandt alles in oeverloze discussies.

Kiddy Maasbos (1939) wordt geboren aan Beursplein 5, in de Effectenbeurs. Door zichzelf te interviewen ontstaat er een heel persoonlijk relaas over haar kinder- en jeugdjaren in Amsterdam, die na de oorlog worden verrijkt door zomervakanties in het dorp Blaricum.
De auteur volgt haar opleiding vooral in de hoofdstad. Na een afgebroken studie medicijnen wordt ze beroepskeuzeadviseuse, studeert vervolgens psychologie en specialiseert zich tot psycho­therapeut.

‘Toen pas drong het tot me door dat een operatie altijd risico’s met zich mee zou brengen en dat de kinderen me daar bewust van hadden gemaakt. Mijn jeugdherinneringen hadden kunnen wegzakken of, in het ergste geval, verloren kunnen gaan.’

Deze bundel bevat zowel autobiografische als fictieve verhalen. Actuele gebeurtenissen werken als aanjager, waardoor er een intrigerende dialoog ontstaat tussen werkelijkheid en fictie.
Kiddy vraagt zichzelf na elk verhaal verwonderd af ‘hoe verzin je het’. Mede daardoor is dit boek ook heel goed te lezen als inspiratiebron voor lezers die zelf willen gaan schrijven.
Verschenen in
Aantal pagina’s
191
Laatste editie
01 december 2009
Uitgeverij
Het Boekenschap
ISBN
9789490085032

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic