Voor liefde zie de letter L

12

Spots 1
Ik zit al twintig minuten hier op deze stoel en probeer mijn gedachten te ordenen. Ik denk dat het een grapje, een samenloop van omstandigheden, een toevalligheid is. Federico is een heel gewone naam.
Eenendertig maal twaalf maal twee?nvijftig maal driehonderdvijfenzestig maal vierentwintig is eenendertig jaar, driehonderdtwee?nzeventig maanden, zestienhonderd weken, elfduizend driehonderd dagen. Ik heb hem tweehonderdeenenzeventigduizend zeshonderd uur geleden voor het laatst gezien. Ongeveer. Ik heb niets meer van hem gehoord en zelfs voor Gabriella, de enige getuige van dit verhaal, is het onderwerp weggegleden naar de letter V. De V van Vergissingen. Of Verliefdheden. Die vaak samenvallen.

Emma Valentini houdt van boeken. Van ?lle boeken, maar vooral van boeken over de liefde. Na haar scheiding maakt ze haar droom waar en begint een kleine boekhandel, Romans&Romances, gespecialiseerd in boeken waarin de liefde de hoofdrol speelt. De kasten zijn niet op alfabet georganiseerd, maar op onderwerp, zoals ?liefde en misdaad?, ?onbeantwoorde liefde? en ?verliefdheid?.
Ondanks de sombere voorspellingen van haar financieel adviseur groeit Emma?s winkel al snel uit tot een ontmoetingsplek voor de vele vaste klanten, die niet alleen voor de boeken komen, maar soms ook voor elkaar...
En het is door een boek in haar winkel dat Emma haar grote jeugdliefde Federico terugvindt. Hij is na hun schooltijd architect geworden en woont en werkt nu in Amerika, terwijl zij altijd in Itali? is gebleven.
Emma en Federico besluiten elkaar te schrijven en zien hun langeafstandsvriendschap langzaam maar zeker veranderen in liefde.
Maar hoe groot is de kans dat hun liefdesverhaal een happy end zal krijgen?

Paola Calvetti was pr-directeur van het beroemde operahuis La Scala in Milaan en heeft de carri?res gepromoot van musici, dirigenten en dansers. Voor liefde zie de letter L is haar vierde roman, eerder verscheen in Nederland De geheime liefde.

www.paolacalvetti.it
www.mistraluitgevers.nl
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Etta Maris
Laatste editie
25 september 2009
Uitgeverij
Mistral
ISBN
9789049951139


Door lezers

Er was eens... / Amnesty boekenmarkt 2017
24 juni 2017 22 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic