Voor mijn ogen ligt het zwijgen

0

‘Voor mijn ogen ligt het zwijgen’ is de eerste etappe uit een reis door de wereld en de woorden. De dichter scheept zich in op een surreële pakketboot waar iets altijd iets anders blijkt te zijn. In de geruchtmakende bloemlezing ‘Hotel New Flanders’ wordt Jan H. Mysjkin een ‘einzelgänger’ genoemd. De samenstellers bevestigen dat ze ‘het oeuvre zeer appreciëren, terwijl het zich in onze ogen in een soort excentrische baan bevindt’. Zijn poëzie is resoluut internationaal – daarvan levert deze meertalige bundel het bewijs. Ook als vertaler oogstte Jan H. Mysjkin veel lof.

Jan H. Mysjkin werd in 1955 geboren te Brussel. Hij studeerde Filmrealisatie aan het RITCS te Brussel en nadien Wijsbegeerte en Algemene Literatuurwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Gent. Hij publiceerde vijf dichtbundels: ‘Vormbeeldige gedichten’ (1985), ‘Spel van spiegels/Sonnetten in beweging’ (1990), ‘Verlangen, eksplozie’ (1994), ‘Hersenslag’ (2000) en ‘Kosovo’ (2006). In 2009 ontving hij op het Poetry International Festival te Rotterdam de Brockway Prize voor zijn vertalingen van Nederlandstalige poëzie naar het Frans.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
26 maart 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Poeziecentrum vzw
ISBN
9789056553647
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic