Voorleesverhaaltjes in kinderkring

0

Annefien van Eck vertelt in deze bundel voorleesverhaaltjes spannende verhalen over dingen waar kinderen graag over horen zoals Sinterklaas, het Paasfeest, buiten spelen, moederdag, kaboutertijes, een verjaardagsfeest. Het bijzondere is, dat er vaak een kindje met een handicap in haar verhalen voorkomt.
Zo heb je Ferry die het voetballen niet kan zien, maar alleen kan horen. En Lotte, die in een rolstoel zit en eerst niet mee mag spelen omdat ze niet eens met de bol kan gooien. Maar Bertije ontdekt, dat Lotte wel van alles kan en juist heel lief is. Over Peter die in een rolstoel zit en denkt dot hij dan niet met vokantie kan. Maar dat valt heel erg mee! En er staat ook een verhaal in over Fien, de mevrouw die altijd op school komt voorlezen, maar die nu de kinderen thuis op bezoek krijgt, zodat ze kunnen zien hoe het er bij haar thuis uit ziet.
Behalve verhaaltjes staan er ook gedichten en tekeningen in het boek. Voorleesverhaaltjes in kinderkring is heel geschikt om voor te lezen, vooral omdat kinderen zo eens met een handicap in contact worden gebracht. De schrijfster, zelf gehandicapt, laat op een positieve wijze zien. hoe je daar me om kunt gaan. Een steuntje in de rug voor kinderen en volwassenen, die zelf aan een rolstoel gekluisterd zijn of met een andere handicap te maken hebben.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
12 december 2006
Uitgeverij
Mijn Eigen Bruna Boek
ISBN
9789059741638
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic