Vorden, van twaalf bakkers naar drie

0

Vorden
van twaalf bakkers naar drie
In 1958 verhuisden Herman Joost Kerkhoven en Cornelia Johanna Rhijnsburger van Lochem naar Vorden. Ze vestigden zich er met hun bakkerszaak aan Het Hoge, temidden van maar liefst elf concurrenten. In 1970 stopten zij noodgedwongen. In 2006 zijn er nog maar dr ie bakkers in Vorden. In zeven hoofdstukken ontsluiert Rob Kerkhoven de geheimen - als die er zijn - van het ouderlijke bakkersbedrijf, van de collega's/concurrenten in Vorden van de Nederlandse bakkers. Hij doet dat in een deels empirische, deels biografische, deels romaneske, deels sociaal-economische studie, die vooral gebaseerd is op authentiek materiaal, op verifieerbare door vele betrokkenen bevestigde feiten. Maar wees gewaarschuwd: zonodig en waar mogelijk aarzelt hij niet om zich naar hartelust te vergrijpen aan het instrumentarium van de fictieschrijver.
Rob Kerkhoven - 25 maart 1951, Utrecht debuteert als schrijver met 'Vorden, van twaalf bakkers naar drie'. Hij werd geboren in het bakkersgezin van Herman Joost Kerkhoven Cornelia Johanna Rhijnsburger. Hij was hun oudste. Hij groeide op in de Achterhoek, eerst tot z'n zevende. bijna achtste in Lochem. daarna in het naburige Vorden, tot z'n negentiende. Na een blauwe maandag in het legergroen schreef hij zich in aan de Universiteit van Amsterdam en werd ingelijfd bij het Historisch Seminarium aan de hoofdstedelijke Herengracht. In 1983 was het dan toch nog zo ver: het doctoraal werd binnengehaald. De schrijver in spe vond emplooi aan het Prof. Ter Veen Lyceum (nu Zuyderzee College) in het verre Emmeloord - 'in Emmeloord eindig je aan het koord' (bekend polderiaans gezegde). Toen de strop angstwekkend naderbij kwam, dotterde hij met succes z' n dichtgeslibde schrijfader. Columns in de Leeuwarder Courant en de Heerenveense Courant waren het tastbaar tastbaar resultaat. Plus dit boekje!
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
212
Laatste editie
19 oktober 2006
Uitgeverij
Mijn Eigen Bruna Boek
ISBN
9789059741577
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic