Vorsten van Nederland

0

Een unieke, beknopte en gezaghebbende geschiedenis van de vorsten en Machthebbers van Nederland
Met meer dan 400 schilderijen, foto"s, kaarten en stambomen
Beginnend in de Romeinse tijd met Julius Caesar en de keizers die hem opvolgen beschrijft Van Cruyningen de levensverhalen van de vorsten van Nederland. De belangrijkste historische gebeurtenissen passeren de revue, de intriges, complotten en machtsgrepen. De partners en de kinderen, de opstandelingen en regenten die een rol speelden in het ontstaan van Nederland. Zo vormt zich een boeiende overzicht van de geschiedenis van ons land. Meer dan 400 schilderijen, foto"s, tekeningen, gravures en beelden illustreren hoe deze machthebbers door de eeuwen heen gezien werden. Kaarten, stambomen en kaderteksten verduidelijken de belangrijkste feiten uit iedere periode.
Drs. Arnout van Cruyningen is hoofdredacteur van het tijdschrift Koninklijke Hoogheid en als freelance auteur gespecialiseerd in het Koninklijk Huis. Hij publiceerde eerder bij Omniboek Vorstelijk?Veertig (2007). Bij uitgeverij Kok en Ten Have verschenen van zijn hand o.a. Trouwen met Oranje. Verloving en huwelijk in het het Koninklijk Huis (2001) en Oranje in beroering (2004).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
223
Laatste editie
01 januari 2009
Uitgeverij
VCL/West-Friesland
ISBN
9789059773134
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic