Vraag het aan de bliksem

11

Danny is de eerlijkste jongen van de wereld. Hij houdt van alle mensen om zich heen, zeker als ze hem van pas komen. Hij is ook ontzettend behulpzaam, hij helpt het lot graag een handje. We kunnen het alleen maar betreuren dat de hond van de bovenbuurvrouw daarbij het loodje moest leggen. Het leven is een spel, waarbij elke zet telt. Danny laat geen enkele kans onbenut om op te klimmen. Zijn vermoeide ouders zijn een eeuwige inspiratiebron. Hij beschrijft ze dan ook met tragisch leedvermaak. Zijn relaas is steeds zo oprecht als de omstandigheden van hem vragen. Vraag het aan de bliksem is een eigentijdse bildungsroman waarin de optimistische en vindingrijke Danny begerig aan zijn toekomst timmert. Geregeld botsen zijn ambities en vloeibare moraal met zijn schuldgevoel en kwetsbaarheid. Hunkerend naar een groter geheel toetst hij zijn verhaal aan de geschiedenis.

Carmien Michels (1990) studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien danst ze tussen pen en podium. Haar debuutroman We zijn water (2013) haalde de shortlist van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014. Datzelfde jaar won ze de publieksprijs van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. Ze werkt samen met artiesten van alle slag en verovert stilaan harten in het buitenland. Met haar kersverse organisatie ARType vzw creëert ze de muziektheatervoorstelling BARTóK. Kortverhalen en poëzie van Carmien verschenen onder meer in Das Magazin en in de bundel Tien. 

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
09 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
ISBN
9789463100533 , 9789463100144

Hebban recensie

Pijnlijk, poëtisch en schilderachtig

door Istvan Kops op 07-12-2015

In Vraag het aan de bliksem volgen we het leven van de jonge Danny die samen met zijn ouders in een grote galerijflat woont. In diezelfde flat wonen een hoop ouderen, dropouts en mensen die het financieel gezien niet heel erg breed hebben. Danny weet dat hij grotere ambities heeft dan zijn ouders, die hij verfoeit om hun middelmatigheid. Hij droomt van een toekomst waarin hij hoog op de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic