Vreemde vijanden

0

Op 15 april 1920 wordt in het Amerikaanse Bridgewater MA een geldtransport overvallen. De daders doden beide bewakers en vluchten met de buit.
De aandacht van de politie richt zich op twee landverhuizers, Nicola Sacco en Bartholomeo Vanzetti. Ze komen uit Italië, zijn atheïst en hebben anarchistische sympathieën. Dat alles maakt ze in de ogen van justitie uiterst verdacht.
Ofschoon de bewijzen voor hun betrokkenheid aan de overval twijfelachtig zijn, worden beide mannen aangeklaagd. Tijdens een showproces worden ze veroordeeld tot de elektrische stoel. Hun zaak wordt een mediahype.
Waren de beide mannen nu wel of niet schuldig? Of werden zij het slachtoffer van een oplaaiende vreemdelingenhaat en Amerikaanse klassejustitie? Tot op de dag van vandaag zijn deze vragen niet eenduidig beantwoord.
Helmut Ortner beschrijft de onthutsende geschiedenis van beide Italiaanse landverhuizers. Hij staat uitgebreid stil bij de nasleep het proces.
Ortner schreef met Vreemde vijanden een schokkend boek over wat vreemdelingenhaat teweeg brengt, een boek met een grote actualiteitswaarde.
'Ortners boek is verplichte leeskost voor iedereen die met andersdenkenden en buitenstaanders te maken heeft. En dat zijn we allemaal' - Frankfurter Allgemeine.
De Duitse auteur Helmut Ortner (1950) is een autoriteit op gebied van waarheidsvinding en ethiek. Hij heeft een veelgeprezen oeuvre op zijn naam staan met vele vertalingen. Eerder verschenen bij Just Publishers het goed ontvangen Beulswerk (over de doodsstraf) en Moordenaar in toga (over nazi-rechter Roland Freisler).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
31 mei 2016
Uitgeverij
Veltman Distributie inzake Just Publishe
ISBN
9789089754110

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic