Vriendschap voorbij, De

2

Rachel Billington heeft vele titels op haar naam staan, die stuk voor stuk lovend ontvangen werden door de Britse pers. Ze is voormalig voorzitter van PEN en redacteur van Inside Time, de Britse nationale krant voor gevangenen.

Drie vrouwen, geboren aan het begin van de Tweede Wereldoorlog en opgegroeid onder uiteenlopende omstandigheden, raken door een toevallige ontmoeting in de jaren '60 bevriend met elkaar. De Ierse, roodharige Connie is mooi, impulsief en een femme fatale. Nina is een verlegen, getrouwde Engelse vrouw, die een wat saai leven leidt; tot ze haar ware passie, de schilderkunst, ontdekt. Fay is een joodse Amerikaanse, wier oma de holocaust overleefde, en de meest ambitieuze van de drie. Maar hoewel ze haar droom om arts te worden vervult, wordt ze gedwongen om ook een veel donkerdere kant van haarzelf onder ogen te komen.
Het is de onwaarschijnlijke vriendschap tussen deze drie zo verschillende vrouwen, die hen gedurende veertig jaren van liefde, werk, kinderen en uiteindelijk tragedie, verbindt.

De pers:
'Rachel Billington is topklasse. Dit boek is een must. De vrouwelijke hoofdpersonen zijn zó levensecht beschreven, dat het doet denken aan de geweldige schrijfkunst van de grote romanschrijfsters van de 19e eeuw!' Daily Telegraph

'Levendig, dramatisch en met veel emotie geschreven. Een uitbundige en warme vertelling.' The Times

'Een rijke, gelaagde roman.' Sunday Times

ISBN 90 5695 169 6
NUR 302
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
30 juni 2003
Uitgeverij
Buuren B.V., Uitgeverij
ISBN
9789056951696
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic