Vrouw zoekt berg om tegen op te zien

12

Maak kennis met de ongelooflijk grappige en charmante Noelle Hancock, die op 29-jarige leeftijd haar goedverdiende baan als gossip-blogger kwijtraakte. Op zoek naar een nieuwe uitdaging komt ze per toeval de quote van Eleanor Roosevelt tegen: Doe elke dag één ding waar je bang voor bent.
Deze quote doet Noelle beseffen dat ze van een ambitieuze en enthousiaste vrouw veranderd is in een angstig, twijfelend persoon. Ze besluit Eleanors advies op te volgen door een jaar lang elke dag iets te doen waar ze bang voor is. Duiken met haaien, karaoken, haar exen opzoeken, een trapezecursus, de Kilimanjaro beklimmen: haar hilarische en soms aangrijpende avonturen leren haar wie ze is en waartoe ze allemaal in staat is lessen waar we allemaal wat van kunnen leren.

Noelle Hancock (1979), geboren en getogen in Houston, Texas, studeerde in 2002 af aan Yale. Na haar studie werkte ze voor de New York Observer en de entertainmentblog van US Weekly. Ook schreef ze artikelen voor onder andere Rolling Stone, New York Post, Cosmopolitan en Marie Claire. Noelle woont in New York met haar twee parkieten Jesus & Stuart.

Of ze nu geconfronteerd wordt met haaien in een duikkooi of met verwarrende gevoelens voor haar vriend Matt, Noelle laat zien welke kick je kunt krijgen van het overwinnen van je angsten. Ik daag je uit dit boek te lezen! Booklist

Onder de hilarische avonturen van Noelle Hancocks jaar van angst gaat een wijs en oprecht boek schuil over het worden van de persoon die je altijd al had willen zijn. Jill A. Davis, auteur Girls Poker Night

Noelle Hancock maakt een aangenaam verhaal van het jaar dat ze met Eleanor Roosevelt doorbrengt, maar wat het tot een echt goed boek maakt, is dat je als lezer meer dan 300 paginas met Noelle Hancock wil doorbrengen. Haar boek is een verfrissend en verrassend genot.
Andy Borowitz, comedian
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
22 augustus 2011
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789400500075 , 9789044965421
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Vrouw zoekt berg om tegenop te zien

door: Ellis 1 like
Ik vond het een superleuk boek. Ik vond het inspirerend en grappig. Noelle gaat haar angsten niet uit de weg, maar zoekt ze juist op en overwint ze.

Vrouw zoekt berg om tegen op te zien

door: Astrid80 1 like
Ik heb dit boek op aanraden van een lieve medewerkster van de bibliotheek gelezen. Ze zei het is niet een niemendalletje, maar er zit ook een boodschap in en je kunt er ook af en toe om lachen. Ze heeft gelijk gekregen. Het is een heerlijk boek en je leest het ook zo uit.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic