Vrouwen schrijven niet met hun tieten

1

Er waait een frisse wind door ons land. In navolging van Amerikaanse schrijfsters als Ariel Levy en Lena Dunham schrijven steeds meer jonge Nederlandse vrouwen over genderrollen, over alledaags seksisme en over hun rol als schrijver. Geen pamfletten, maar persoonlijke verhalen en observaties vol humor en verontwaardiging. Deze vrouwen hebben stemrecht, ze mogen studeren en werken en zelf bepalen hoe laat ze naar bed gaan, maar toch krijgen ze dagelijks te maken met onnodige ongelijkheid. Waarom worden hun stemmen onvoldoende gehoord in serieuzere media? Waarom moeten ze regelmatig bang zijn op straat? Waarom zit in actiefilms altijd maar één iemand met tieten en dient ze steevast als prijs voor de held? Waarom worden vrouwen nog steeds niet gezien als de norm – terwijl ze toch echt de helft van de bevolking uitmaken.

'Vrouwen schrijven niet met hun tieten' bundelt essays, columns en verhalen van vrouwen die een antwoord proberen te geven op zit soort vragen, en is daarmee de allereerste staalkaart van een nieuwe generatie zelfbewuste schrijvers met feministische inborst.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
19 april 2016
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025447335
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Feminisme: er is nog veel werk

door: veravb 1 reactie 1 like
In dit boek bundelt Wiegertje Postma verschillende artikels of columns geschreven door vrouwen. Wie denkt dat feminisme niet meer nodig is in de 21ste eeuw heeft het mis. Alleen al een reclamefolder van Bart Smit kan de vrouwengemeenschap in vuur en vlam zetten, altijd terug die typische...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic