Vrouwen van de wind

2

Spots 1

In Vrouwen van de wind geeft Al-Maghrabi een intiem inkijkje in de levens van een groep vriendinnen in de Libische hoofdstad Tripoli: een onvoorspelbare stad waar de vrouwen leven, werken, samenkomen voor hun roddelsessies, en waar ze hun hart luchten en hun geheimen delen, die net zo verweven zijn met elkaar als de talloze steegjes van de stad. De Marokkaanse huishoudster Bahija spaart geld bij elkaar om een illegale boottocht naar Italië te kunnen maken, in de hoop op een nieuw leven en een nieuwe toekomst. De mooie, getrouwde Yousra heeft een rits minnaars achter de hand voor als haar man op reis is. En dan is er de schrijfster, die zo graag een roman wil schrijven en in Bahija haar onderwerp vindt.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
23 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044535297 , 9789044535280 , 9789044536058


Door lezers

Literatuur Club / We love Lit LandenChallenge: Noord-Afrika en Midden-Oosten
20 augustus 2017 21 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Vlucht vanuit Libië

door Immy Madeleine Niemeijer op 04-06-2015

Razan al-Maghrabi is een Libische schrijfster van romans, korte verhalen en poëzie. Ze won in 2014 de Oxfam Novib/PEN Award, bedoeld voor filmmakers, journalisten en schrijvers die de waarheid willen beschrijven. Deze groep doet dit soms met gevaar voor eigen leven. Zelf is Al-Maghrabi een voorvechter van vrouwenrechten en vrijheid van meningsuiting. Haar roman Vrouwen van de wind werd...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic