Vulkanisch bankieren

0

Het Icesave-drama onthuld

In oktober 2008 ging de IJslandse internetbank Icesave op zwart. Nederlandse Icesave-spaarders ?n vele gemeenten en provincies zagen tezamen 1,3 miljard euro verdampen. In een referendum stemden de IJslanders inmiddels tegen de terugbetaling van de verliezen aan Nederland en Engeland.

Reconstructie van het bankiersdrama, met een unieke blik achter de schermen

Voorjaar 2010 opende IJsland de jacht op de ?Vikingraiders?: een hechte groep van dertig IJslandse bank- en zakenlieden die de crisis veroorzaakt zouden hebben. ?Gelet op de ervaringen in het Verenigd Koninkrijk is het onbegrijpelijk dat in Nederland een bijkantoor werd geopend,? concludeerde een IJslandse parlementaire onderzoekscommissie over de Icesave-bank.
Was Icesave, zoals sommigen suggereerden, een plundering van Vikingen, of een marketingformule waarop geen enkele Nederlandse bank een weerwoord had? Journalist Jan Libbenga reconstrueert het bankiersdrama en sprak uitgebreid met direct betrokkenen, waardoor in Vulkanisch bankieren een unieke blik achter de schermen van de bank wordt gegeven.

Meer informatie op
http://www.facebook.com/pages/Boek-Icesave/117134184974806?v=wall
Verschenen in
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
23 mei 2011
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046809068 , 9789046809563
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic