Vuurhaarden, pyromanen en brandweermannen

,

0

Met uniek model voor conflictdiagnose.

- Uniek 7-I-model voor conflictdiagnose
- Veel handige checklists en herkenbare voorbeelden
- Leert je op een positieve manier met vuur spelen

Onduidelijke afspraken. Een collega die de kantjes ervanaf loopt. Niet gehaalde targets of deadlines. Een baas die alleen maar kritiek heeft. Een verschil van inzicht. Te kort geslapen. Of domweg een misverstand. Een conflict op het werk is zo geboren.

Conflicten oplossen op het werk
Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Hoewel niemand op een conflict zit te wachten, komen ze helaas maar al te vaak voor. Op zich is dat ook niet zo vreemd. Collega's brengen doorgaans meer uren per week met elkaar door dan met hun partner. En soms botsen karakters simpelweg. Kleine ergernissen worden groter. Het begint te smeulen en plotseling slaat de vlam in de pan.

7-I-model
Vuurhaarden, pyromanen en brandweermannen laat zien wat je kunt doen als conflicten uit de hand lopen of dreigen te lopen. Om op de juiste manier met uiteenlopende conflictsituaties om te gaan, introduceren Martin Euwema en Ulrike Wild een uniek 7-I-model. Aan de hand van zeven vragen worden de belangrijkste aspecten behandeld die altijd bij een conflict aan de orde zijn. Op welke manieren kun je met conflicten omgaan? Wat is een conflict eigenlijk? Wie zijn de conflictpartijen? Hoe leer je slim te onderhandelen?

Veel handige checklists en herkenbare voorbeelden leren je hoe je het verschil kunt maken tussen een pyromaan en een brandweerman.

Inhoudsopgave
1 Waar rook is, is vuur - hoe herkent u een conflict?
2 Inspectie van de brand - conflictdiagnose
3 Brandweerman of pyromaan? - manieren van omgaan met conflicten
4 Brandstof - (mis-)communicatie bij conflicten
5 Koud vuur of uitslaande brand? - conflictescalatie
6 Spelen met vuur - gezamenlijk werken aan een oplossing
7 Wat is het nummer van de brandweer? - hulp bij conflicten

Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
13 augustus 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058717450
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic