Waar de zon in het Noorden staat

0

Schrijver heeft zich altijd al afgevraagd op welke manier het meest verguisde woord in de Nederlandse taal; â¿¿Apartheidâ¿¿, in zuidelijk Afrika kans heeft gekregen om daar bijna vijftig jaar de politiek te beheersen.
In dit werk, bestaande uit twee delen, wordt een poging gedaan om uit te leggen dat het beginsel van ⿿gescheiden ontwikkeling⿠sterk beïnvloedt is door de specifieke kenmerken van Zuid Afrika, die dit land onvergelijkbaar maakt met de ⿿normale⿠koloniale landen die in de tweede helft van de 19de eeuw in dit continent gevestigd werden.
Het boek bestaat uit twee delen.
In dit eerste deel worden de lotgevallen van Rudi van de Pavoordt beschreven, een jonge ambitieuze Zeeuw, die besluit om naar Transvaal te gaan. Het verhaal vertelt over zijn overtocht, zijn avontuurlijke reis door de wildernis door zuidelijk Afrika, en over het beginnen van een nieuw leven als immigrant aldaar. Het boek beschrijft hoe er in die jaren door de verschillende autochtone delen van de bevolking, inclusief de blanken, over een in hun ogen rechtvaardige samenleving werd gedacht.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
475
Laatste editie
15 juli 2013
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402102949
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic