Waarheid en leugen in de literatuur

1

‘Een groot schrijver waarschuwt ons niet tegen het vuur, maar zorgt er juist voor dat we onze vingers eraan branden,’ schrijft Stephen Vizinczey in deze kloeke bundel vol essays, bespiegelingen en artikelen over de groten in de wereldliteratuur. Dit boek is het werk van een bezeten en gepassioneerd lezer, die leeft voor de literatuur en de klassieken. Hij legt uit waarom Mark Twain een veel betere schrijver is dan Charles Dickens, en schrijft net zo makkelijk over Heinrich von Kleist en Honoré de Balzac als over de goelag en de maffia. Vizinczey weet zijn passie op meeslepende wijze over te brengen op de lezer, die na dit boek maar één ding zal willen: de klassieken lezen!
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
Frank Lekens
Laatste editie
17 november 2010
Uitgeverij
Lebowski
ISBN
9789048806737 , 9789048806744
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Waarheid en leugen in de literatuur

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Niets, maar dan ook helemaal niets valt er af te dingen aan de eerste regel in de beschrijving van dit boek: De passie van deze auteur is besmettelijk! , want die passie is onmiskenbaar en overduidelijk aanwezig. Het lukte Vizinczey me werkelijk bij ieder essay en iedere recensie te laten denken:...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic