Waarheidsvinding en waarheidsbeleving

0

Waarheidsvinding en waarheidsbeleving
Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2010
Centrum voor Parlementaire Geschiedenis
Waarheid is de leidraad van het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2010, en in het bijzonder waarheidsvinding en waarheidsbeleving. Wetenschappers, journalisten en (oud-)politici spreken zich uit over dit onderwerp, dat actueler is dan ooit.
Het parlementaire jaar 2009-2010 staat, meer nog dan voorafgaande jaren, in het teken van waarheidsvinding. Het rapport van de commissie-Davids over de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak, het parlementaire onderzoek van de commissie-De Wit naar de oorzaken van de kredietcrisis en het zwartepieten over de val van het kabinet-Balkenende IV: telkens draait het weer om de vraag wie de waarheid in pacht heeft. Het jaarboek 2010 bevat verder artikelen over uiteenlopende onderwerpen die hier direct mee te maken hebben, zoals parlementaire enquêtes, politieke berichtgeving in de media en het waarheidsgehalte van partijprogramma’s en verkiezingscampagnes. Ook wordt in het jaarboek aandacht besteed aan het debat in de Tweede Kamer voorafgaand aan de val van het kabinet.
Zoals altijd bevat het jaarboek necrologieën, boekbesprekingen en een kroniek van het afgelopen parlementaire jaar.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
223
Laatste editie
20 november 2010
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461053633
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic