Waarom ben je op deze aarde?

0

Ben je zielsgelukkig?
Een simpele vraag misschien, maar lees 'm nog eens goed. Is jouw ziel echt gelukkig?
Het boek 'Waarom ben je op deze aarde?' geeft nuchtere antwoorden op dit soort praktische levensvragen. Auteur Joop Thijssen was jarenlang op zoek naar een toegankelijk boek waarin alle spirituele thema's aan bod komen. Een boek dat uitleg geeft over de ziel, geest, aura, chakra, de Goddelijke wereld, liefde, dankbaarheid en vergeving, astrologie en bijna dood ervaringen. Zo'n boek kon hij nergens vinden en dus besloot hij het zelf te schrijven.
Waar gaat het boek over?
De kern van het boek gaat over de ziel die als mens, onder wisselende omstandigheden, meerdere keren terug komt op aarde. Dit proces herhaalt zich tot je het stadium hebt bereikt van volledigheid. Zo krijgt iedereen gelijke kansen om zich te ontwikkelen als mens en als ziel.
Volgens auteur Joop Thijssen kiest de eeuwige ziel in de hemel een lichaam en ouders bij wie hij geboren wil worden. Bij de geboorte van de baby ligt het levensplan grotendeels vast.
Misschien herken je dit wel: het maken van een keuze baseer je soms op (een goed) gevoel. In werkelijkheid zijn het signalen/herinneringen uit je levensplan waardoor het je bekend voorkomt en dus een goed gevoel geeft.
Het leven is dus geen toeval, maar valt je toe vanuit je levensplan.
Schilderingen
Naast elke tekst in het boek staat een schildering die binnen komt op twee niveaus; je bewuste denken en je gevoelsleven. De illustraties zijn gemaakt door kunstenares Norma van den Wijngaard.
Zij heeft zich laten inspireren door de tekst en gekozen voor intense vormen en kleuren waardoor de lezer zich kan laten mee voeren. Ze hoopt dat de woorden zo tot leven komen en mensen op een dieper niveau van bewustzijn kunnen brengen, dichter bij henzelf.
Recensie(s)
Alle teksten staan in een cirkel afgedrukt op de rechterpagina's. Aan de linkerkant staat eenzelfde cirkel met een tekening in kleur die bij de tekst hoort. Ze zijn bedoeld om je op een dieper niveau van bewustzijn te brengen. Achterin het boek staat het adres van een website waarop je ze ook als canvasprint kunt bestellen. Voor thuis of op kantoor!
De korte teksten gaan over levensvragen en spiritualiteit en zijn volgens de schrijver bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden.
F. van Soelen
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
103
Laatste editie
02 september 2009
Uitgeverij
Komena Beheer
ISBN
9789078947677

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic