Wacht tot het voorjaar, Bandini

16

Top25's 3

De hoofdpersonen van Wacht tot het voorjaar, Bandini zijn de jongen Arturo Bandini en zijn familie, die een hopeloos leven leiden in een stadje in Colorado. Arturo's vader, de Italiaanse immigrant Svevo Bandini, is voortdurend vervuld van grootse plannen, waar de gaten in zijn schoenen echter niet mee te dichten zijn. De rusteloze Svevo loopt zelfs weg om een relatie te beginnen met een welgestelde weduwe, maar die is slechts van korte duur en Svevo keert gedesillusioneerd naar huis terug. Met veel humor, oog voor tragiek en emotionele betrokkenheid beschrijft Fante een kleine groep ontheemden die op vreemde bodem door het leven stuntelt.

John Fante (1909-1983) was een Amerikaans schrijver van Italiaanse komaf, en een tijdgenoot van o.a. William Faulkner en Scott Fitzgerald. Hij schreef korte verhalen, romans en filmscenario's. Pas laat in zijn leven werd hij echt ontdekt. Wait Until Spring, Bandini en Ask the Dust zijn beide succesvol verfilmd.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Mea Flothuis
Laatste editie
10 januari 2015
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029071833 , 9789029028493 , 9789029089302 , 9789460237270 , ...

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Odi et amo

door: iBoek 1 like
Arturo Bandini groeit samen op met zijn broertjes August en Frederico in een arm Italiaans immigrantengezin in Rocklin, Colorado. Vader Svevo is bouwvakker, maar ‘s winters veelal werkloos en voortdurend op de lappen. Svevo’s vrouw, Maria, is hypergelovig en verwaarloost haar huishouden om...

Fante is de taal van het leven!

door: Guus Bauer 1 like

De Amerikaanse schrijver van Italiaanse afkomst, John Fante (1909 – 1983), schreef in de jaren veertig een aantal semi-autobiografische romans over de immigrantenproblematiek, de daarmee samenhangende armoede, discriminatie en het opportunisme van de zogenaamde autochtone Amerikanen. Het vechten...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic