Wake voor een onbekende

3

Deze briljante debuutroman ontvouwt zich in de loop van vijf dagen in november 1920 rond drie vrouwen die proberen de allesverwoestende tragedie van de Eerste Wereldoorlog achter zich te laten.

De reis van het lichaam van de Onbekende Soldaat, van de Franse slagvelden naar een erebegrafenis in Engeland, markeert deze vijf dagen en roept bij iedereen diepe emoties en herinneringen op. Ada, Evelyn en Hettie geven aan deze symbolische gebeurtenis ieder hun eigen betekenis.

De oorlog is dan wel voorbij, maar die blijft voor ieder van hen voor altijd verbonden met de mannen in hun leven. Ada Hart wordt gekweld door herinneringen aan haar overleden zoon. Evelyn Montfort kan na het verlies van haar verloofde haar broer, die wel van het front terugkeerde, niet meer onder ogen komen. En het leven van Hettie Burns wordt getekend door haar verbitterde moeder en getraumatiseerde broer.

Onverwachts komen de door klasse en afkomst gescheiden leven van Ada, Evelyn en Hettie bij elkaar en kunnen ze samen hun verdriet misschien een plek geven.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Wake
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 oktober 2014
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401602501 , 9789401602525
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic