Wally Tax

3

Hij is de zanger met het langste haar en de ruigste podiumact, die in het voorprogramma van de Rolling Stones Mick Jagger doet verbleken. Wally Tax is het eerste rockidool van Nederland. Van 1966 tot 1969 speelt hij met zijn band The Outsiders elke zaal plat. Met de roem komen het geld, de groupies en de gekte. Regelmatig moet Wally vluchten voor meisjes die met scharen bewapend een stuk van zijn haar willen. In 1969 heft hij The Outsiders op en begint aan een solocarrière. Die brengt hem in de studio van Jimi Hendrix in New York en levert hits op als `Miss Wonderful en `It s Raining In My Heart , waarmee Lee Towers beroemd wordt. Daarna wordt het stil.
Biograaf Rutger Vahl volgt Wally Tax op het pad van verering naar uitkering, en neemt de lezer mee naar Japan, waar de zanger en zijn doodzieke vriendin tevergeefs genezing zoeken. Dan begint voor Wally het lange gevecht tegen zijn verslaving en depressies, jaren van letterlijk vallen en weer opstaan. Maar in hem brandt nog altijd die ambitie: laten zien waarom hij de enige echte godfather van de nederrock is.
Wally Tax. Leven en lijden van een outsider schetst een ontroerend portret van een man en zijn mythe, van de zanger en het zijspoor.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
08 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038800431 , 9789038800448

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Een Amsterdams icoon, beroemd maar berooid

door Kees de Bree op 04-06-2015

Wie de jaren zestig in Amsterdam bewust heeft meegemaakt, heeft hem zien lopen. Het Amsterdamse rockicoon Wally Tax. Tenger, een tikkeltje slungelig lopend met neerhangende schouders en met een melancholieke blik die half schuil ging onder zijn schouderlange haar. Zijn uiterlijk was een weerspiegeling van zijn levenshouding. Wally voelde zich een outsider. Niet voor niets zou de band die hij...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic