Wat nooit is verteld

23

Artikelen 2 Lijsten 2 Top25's 2
In 'Wat nooit is verteld' probeert de jonge Afro-Amerikaan Lamont Williams iets van zijn leven te maken, Henryk Mandelbrot overleefde de Holocaust en beleeft opnieuw het verleden op zijn sterfbed en Adam Zignelik, een docent geschiedenis, vecht voor zijn carrière en grote liefde. De drie levens komen samen in een groots verhaal over liefde, schuld, geheugen en onverwacht heldendom.

Elliot Perlman ontroert met zijn roman over de schokkende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en de harde strijd van Afro-Amerikanen om burgerrechten. Aan de hand van onbekend historisch materiaal leidt Perlman de lezer van het Europa van net na de oorlog via de zwarte burgerrechtenbeweging in de jaren zestig naar hedendaags New York.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Lucie van Rooijen
Laatste editie
15 januari 2014
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046814871 , 9789046815717 , 9789046820254


Artikelen over Wat nooit is verteld

Leesclubboek: Wat nooit is verteld
12 november 2015 1 like
  Meer artikelen

Lezersrecensies (3)

Hoe de geschiedenis tot leven komt met Elliot Perlman

door: Marleen 1 like
Iedereen kent de geschiedenis. De wanhopige strijd om burgerrechten door de Afro-Amerikanen. Racisme en discriminatie. Rosa Parks in de bus. Iedereen kent de geschiedenis. De holocaust. De massamoord van joden in gaskamers. Concentratiekampen. 6 miljoen Joden omgebracht. 72 miljoen doden in...

magistraal

door: Freek 1 like
Magistraal boek met heel veel lagen en verhaallijnen. Je moet je even door de eerste 150 pagina's worstelen. Ik heb veel gelezen over 2e wereld oorlog maar de passage in dit boek gaat door merg en been. Rotsvast in mijn top tien.

Wat nooit is verteld Elliot Perlman

door: Claar van Lieshout 1 like

In het monumentale boek Wat nooit is verteld van Elliot Perlman is voor mij al na 53 gelezen bladzijdes de toon van een meesterlijke schrijfwijze gezet:

 De oude man zat uit het raam te staren. 'Er waren zes dodenkampen' ‘'Er waren precies zes dodenkampen, maar in alle zes kon je...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic