Wat overblijft

131

In een idyllisch winterlandschap wordt zakenman Richard Verkallen gevonden, met sneeuw bedekt, dood. Spoedig blijkt dat Verkallen niet bepaald geliefd was: niet bij zijn familie, niet op de zaak en zelfs niet bij zijn gezin. Verkallen zette kwaad bloed bij zijn familie omdat hij een donkere vrouw trouwde. De uit Somalië afkomstige Asli is wanhopig. Na vele jaren is ze het vechten tegen onbegrip en discriminatie moe en wil ze naar huis. Maar hoe zou ze er moeten overleven met haar gehandicapte zoon? Inspecteur Paul Vegter ontdekt dat Verkallen er jarenlang een minnares op nahield die hij vlak voor zijn dood aan de kant heeft gezet. Soms is het lot onrechtvaardig, altijd is het onontkoombaar. Niemand beseft dat beter dan de contemplatieve Vegter, die hard bezig is zijn leven weer op de rails te zetten. Met tegenzin werkt hij aan het oplossen van deze schokkende zaak, waarbij hij het overzicht dreigt te verliezen.

Verschenen in
Serie
Paul Vegter (5)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
07 november 2013
Uitgeverij
Anthos Literaire Thrillers
ISBN
9789041421586 , 9789041424037 , 9789041425034 , 9789041422934 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 41,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 41,00
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €5,99 bijBestel dit luisterboek voor  €19,95 bij

bestellen

Advertentie

Hebban recensie

Een pure whodunit

door Katleen Scheers op 19-09-2012

In het thrillerlandschap is Lieneke Dijkzeul een relatief nieuwe naam. In het verleden bouwde ze al een stevig palmares op als auteur van kinderboeken. Ze sloeg daarna een andere weg in. In 2006 bracht ze namelijk haar eerste thriller uit rond het hoofdpersonage Paul Vegter. Het boek vormde het begin van de serie waarin Wat overblijft (2012) al nummer zes is.

In Wat overblijft worden inspecteur...


Lezersrecensies (8)

Een echte literaire thriller

door: Puk 2 likes
Dit is nu wat men met recht een literaire thriller mag noemen! Hulde aan Lieneke Dijkzeul die door middel van een ietwat sobere pen, een goed plot en invoelende personages de lezer weer laat genieten. 

Dit keer krijgt rechercheur Paul Vegter een vermissing op zijn bordje. Het is december, bijna...

door: Jetske Holtrop 1 like
Richard Verkallen wordt dood gevonden naast zijn auto. Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer door de meeste mensen in zijn omgeving niet erg aardig werd gevonden, wat het onderzoek behoorlijk bemoeilijkt. Inspecteur Vegter bijt zich in de zaak vast en wil koste wat kost de waarheid boven...

door: Will Thijssen 1 like
De boeken uit de Paul Vegter serie zijn zelfstandig te lezen, maar het is leuker om ze in volgorde te lezen. Het gaat nl. niet alleen om wie het heeft gedaan, maar het wel en wee van de hele rechercheploeg komt aan de orde en die ontwikkelingen zijn net zo boeiend als de moordonderzoeken. Ook bij...

door: Cees van Rhienen 1 like
Wat overblijft is een ijzersterk verhaal waarin Lieneke Dijkzeul al haar talenten blootlegt.
Wederom een Paul Vegter verhaal waarin dit keer de oude rot af en toe een beetje van het padje dreigt te raken. Het is uiteindelijk Renée Pettersen, die na een lange periode buiten het korps, Paul weer...

door: Joop Liefaard 1 like
De zakenman Richard Verkallen wordt dood naast zijn auto gevonden. Hij is met een messteek om het leven gebracht. Verkallen is getrouwd met de zwarte Somalische Asli en zij hebben een zoon Keja, die doof en autistisch is en daarom speciale zorg en begeleiding nodig heeft.

Inspecteur Paul Vegter...

door: Claar van Lieshout 1 like
Wat overblijft van Lieneke Dijkzeul is een behoedzame, actuele thriller, zorgvuldig geschreven met winterse sfeerbeelden.

In het onderzoek naar de verdwijning van zakenman Richard Verkallen blijkt er al snel een vete te zijn tussen een vader en zijn zoon.
De zoon die zijn dromen niet mocht volgen en...

Recensie Wat overblijft

door: Mieke Piersma 1 like
Een fantastische goede thriller die je vanaf de eerste bladzijde meesleurt in het verhaal. Tot aan de helft was ik er van overtuigd dat dit een top 10 boek zou worden, ware het niet dat ik ruim na de helft het langdradig vond worden. Op het moment dat Asli het fotoalbum voor de dag haalt en bij...

Recensie Wat overblijft

door: Anita Poot-Knulst 1 like
Goede Nederlandse thriller. Dijkzeul heeft een prettige schrijfstijl en trekt je het verhaal in. Fijne personages en een doordacht plot.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic