Wat stem jij?

1

Wat je bij verkiezingen moet stemmen, is voor veel kiezers lastig. Door de vele partijen zijn de verschillen vaak onduidelijk. Een derde stemt zelfs helemaal niet.
Dit boek geeft een goed beeld van de werking van de democratie en de actuele dilemma's in de politiek, zowel in Nederland als in Europa. Het bevat niet alleen heldere informatie over de politieke partijen die meedoen aan landelijke verkiezingen, maar ook de Europese, gemeentelijke, provinciale en waterschapsverkiezingen komen aan bod.
Het is geen stemadvies maar een routeplanner op weg naar een stemkeuze. Met concrete vragen helpt het de lezer een eigen mening te vormen. Als hulpmiddel is een alternatieve stemwijzer (de Routestemmer) toegevoegd.
Wat stem jij? is bedoeld voor de één miljoen mensen die voor het eerst gaan stemmen én voor alle kiezers die hun stemkeuze heroverwegen, maar ook voor politici en politiek geïnteresseerden is het interessant.

Wim Wildeboer (Groningen, 1950) werd in 1974 de jongste wethouder van Nederland in de gemeente Groningen. Zijn betrokkenheid bij de politiek heeft hij daarna vanuit verschillende functies gehouden. Het gegeven dat er 40% zwevende kiezers zijn, interesseerde hem zeer. Uit eigen ervaring weet hij dat stemwijzers tot opvallende en verrassende uitkomsten kunnen leiden. Uit interviews met jongeren leerde hij dat hun motieven bij bepaalde stemkeuzes op zijn minst bijzonder zijn. Ook bij zijn eigen kinderen zag hij hoe zij op basis van oneliners tot hun stemkeuze kwamen. Een zoektocht naar heldere informatie leerde hem dat er weinig informatie over verkiezingen bestaat; dit ondanks pogingen van o.a. ProDemos en de media. Het inspireerde hem om zijn eigen politieke betrokkenheid te vertalen in een boek met een digitale Routestemmer (www.routestemmer.nl).
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
15 maart 2016
Uitgeverij
Vior Webmedia V.O.F.
ISBN
9789090294759 , 9789082509007
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic