Water bij de ouzo

2

Op een dag ziet Catharina een advertentie waarin een driehonderd jaar oud huis op het Griekse eiland Kythera wordt aangeboden. Ze zoekt het avontuur, het zoete leven in Griekenland, wordt eigenaar van dit huis en maakt een lang gekoesterde droom waar. Met veel gevoel voor humor beschrijft ze haar jaren op het eiland waar ze verknocht raakt aan de mensen, de cultuur en de prachtige natuur. Ze ontdekt de kleurrijke Griekse samenleving en ontmoet eilandbewoners van diverse pluimage. Met oog voor detail en een fijnzinnige pen beschrijft ze herkenbare Griekse gewoontes en situaties. Ze geeft het boek extra smaak met onweerstaanbare oorspronkelijke Griekse recepten. Water bij de Ouzo is een hommage aan het Griekse leven.

Cathy Lewin (1947, Amsterdam) woonde in Parijs, Engeland en Griekenland. Als beeldend kunstenares werkt ze afwisselend in haar geadopteerde vaderland en Nederland.

Vlot en humoristisch geschreven Griekenland Magazine
Door de uitgebreide beschrijvingen van Griekse gewoontes en ontmoetingen geeft het boek een echt vakantiegevoel - NIW
Het boek is doorspekt met anekdotes en grappige verhalen - Ander Griekenland web-log
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
14 juli 2010
Uitgeverij
Totemboek
ISBN
9789077557037 , 9789077557532 , 9789077557686
Bestel dit boek vanaf  €17,45 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Verrassend einde

door: marianne braam 1 like
Catharina koopt een te verbouwen huis op een Grieks eiland. Haar man en zij moeten wennen aan de mentaliteit, maar zijn uiteindelijk toch ingeburgerd. Een voudig is het niet ( Doet een beetje aan "Ik vertrek' denken, Haar man werkt als dierenarts en dat lijkt goed te gaan. Helaas neemt het leven...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic