Watervogels

0

Talloze vogels zijn voor hun verblijfplaats en voedsel aangewezen op zoet, brak of zout water. Dat is de enige overeenkomst tussen de leden van de 'groep' watervogels, die varieert van reigers en ijsvogels die in rivieren leven, tot de meeuwen en alken die boven de zeeën te vinden zijn. Ook waadvogels die langs de kust naar voedsel zoeken, behoren tot de watervogels, evenals waterwild - ganzen, eenden, zwanen - die een plekje op moerasland en binnenwateren prefereert.
Watervogels is een fraai geïllustreerde gids over de meest voorkomende Europese watervogels. Het biedt hulp bij het herkennen van vogels in hun jonge en volwassen verschijningsvorm, grootte en kleur van de eieren, paar- en vluchtgedrag. Het boek bevat interessante hoofdstukken over de invloed van de mens op vogels, hoe we ze in gevaar brengen, of juist kunnen behoeden voor uitsterven. Het belang van bescherming en de rol van iedere vogelliefhebber daarin wordt zo duidelijk.
Verschenen in
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
11 november 2004
Uitgeverij
Rebo Productions B.V.
ISBN
9789058411051
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic