We zullen ze krijgen!

0

Een authentiek beeld van het frontleven aan de hand van dagboekfragmenten en onthullende brieven.

Historica bewerkt de memoires van haar grootvader tijdens Wereldoorlog I.

Hoe werden de Belgische soldaten voorbereid op het front? Waar streden ze voor? Wat ging er in hen om? En hoe sleepten ze zich door de jarenlange loopgravenoorlog?

De historica INGE DE BRUYNE bewerkte de memoires van haar grootvader Valère De Boodt en enkele van zijn lotgenoten tot één verhaal. Een aangrijpend relaas van jonge onderwijzers die als brancardier in de Grote Oorlog verzeild raakten en later als onderofficier in het eindoffensief hun afschuwelijke vuurdoop ondergingen.

Hun geschiedenis komt op indringende wijze tot leven door dagboekfragmenten, onthullende brieven en pakkende foto’s. De lezer wordt meegenomen in de emoties van de soldaten, variërend van pure verveling tot vlammende moordlust. Dit unieke tijdsdocument, dat een bijzonder licht werpt op het leven van onze vaders, ooms en grootvaders, laat niemand onberoerd!

De Belgische vluchtelingen, de soldatenmeters, de Vlaamse zaak, de censuur, het naoorlogse Bezettingsleger in Duitsland en vele andere aspecten van de Eerste Wereldoorlog passeren de revue. Interessante achtergrondinformatie en overzichtelijke landkaarten completeren dit bijzondere boek.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
279
Laatste editie
10 april 2007
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058264411
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic