Weg uit Canara

0

* De diverse scènes zijn stevig gebeiteld
*
Deskundig opgebouwde geheimzinnigheid
*
Over het terugvinden van je eigenwaarde
Josh, 16 jaar oud, vaderloos, raakt ook nog zijn moeder kwijt door een verkeersongeval. Hij zal naar zijn tante in het verre Texas moeten. Hij besluit dit al liftend te doen en er zijn tijd voor te nemen. Hij is immers ontwricht door de dood van zijn moeder, en erg onzeker, ja bang voor de toekomst die hij op een hem onbekende plek zal moeten opbouwen. Na in de bergen te zijn beroofd door een liftgever, belandt hij in een afgelegen bergdorpje, Canara, zo primitief dat het middeleeuws lijkt. Hij probeert er zo snel mogelijk weg te geraken, maar hoewel niemand hem tegenhoudt, wil dit maar niet lukken.
Hij ontdekt steeds vreemdere dingen, de dorpelingen doen voortdurend vage en voor hem geheimzinnige uitspraken ('Om vooruit te komen, moet je achteruit gaan.'). Het dorp lijkt een afgesloten wereld met eigen regels, een eigen atmosfeer, een eigen geschiedenis, ondoordringbaar voor een buitenstaander, die er ook niet weg kan.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
02 november 1999
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020937565
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic