Weg van jou

1

Claudine heeft uitgezaaide borstkanker en ze weet van bij de eerste diagnose dat de ziekte ongeneeslijk is. Het is een strijd die ze niet kan en niet zal winnen.
Hoe leef je dan verder met de dood in het lijf? Hoe ga je om met een fatale ziekte? Voor haar is het duidelijk: ze laat het leven primeren op de angst. Ze kiest voor authentieke en openhartige communicatie. Zowel met haar gezin als met haar collega's en vrienden. Intussen blijft ze voluit van het leven genieten, tot in de laatste levensfase toe.
Weg van jou neemt je mee op een roetsjbaan van emoties via drie parallelle verhaallijnen: het verhaal van Claudine zelf, het verhaal van haar echtgenoot tijdens het uitputtende ziekteproces en de vrijmoedige commentaren en e-mails van familieleden en vrienden.
Dit boek gaat de harde realiteit van een laffe, genadeloze ziekte niet uit de weg, maar is vooral een ode aan de liefde, de vriendschap en het leven.
Daarom kan Weg van jou zwaar zieke mensen en hun familieleden inspireren en bemoedigen om met dit soort van levensbedreigende probleemsituaties om te gaan.
Chris Taes (°1955) studeerde taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit te Leuven (KU Leuven) en werd leraar Engels-Nederlands aan het Sint-Albertuscollege-Haasrode. In 1992 werd hij er directeur. Hij is momenteel burgemeester van de gemeente Kortenberg en voorzitter van de provincieraad van Vlaams-Brabant.
Chris Taes huwde in 1985 met Claudine Loterman en beleefde met haar en hun twee dochters, Ellen en Karen, de gelukkigste jaren van zijn leven. Die verbondenheid werd alleen maar intenser en dieper toen bij zijn vrouw in september 2008 uitgezaaide borstkanker werd vastgesteld. Dit boek is een ultiem eerbetoon aan haar.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
162
Laatste editie
31 maart 2016
Uitgeverij
Schrijverspunt
ISBN
9789462661714 , 9789462661875 , 9789462661875

Lezersrecensies (1)

indringend

door: Viviane Gerits 1 like
Recensie: Weg van jou van Chris Staes Achterflap: Claudine heeft uitgezaaide borstkanker en ze weet van bij de eerste diagnose dat de ziekte ongeneeslijk is. Het is een strijd die ze niet kan en niet zal winnen. Hoe leef je dan verder met de dood in het lijf? Hoe ga je om met een fatale ziekte?...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic