Weidevogels

0

Weidevogels zijn niet weg te denken uit het Nederlandse landschap. Maar de aantallen nemen af. Hier is nog veel te winnen door goed beheer. En dat start met kennis.

Veel boeren, burgers en andere buitenlui zoeken actief naar nesten van weidevogels, markeren ze en brengen ze in kaart. Zij zien alleen nesten en weidevogels. Het grootste deel van de broedcyclus blijft echter voor velen verborgen en juist dat is zo leuk om te observeren.

In Weidevogels licht Astrid Kant een tipje van deze sluier op. Ze zit al meer dan 20 jaar in haar schuilhutje met haar telelens, midden tussen de weidevogels. Zo wordt in dit boek van zeer dichtbij het broedgedrag van de weidevogels helder beschreven en prachtig in beeld vastgelegd.

Weidevogels volgt de maanden van het jaar. Dat begint in maart met de tijd van aankomst van de weidevogels, gevolgd door april de tijd van de nesten. Mei is de tijd van de kuikens en in juni maken de vogels zich op voor vertrek. Weidevogels beschrijft niet alleen het gedrag van de bekende weidevogels zoals grutto, kievit en scholekster maar ook de graspieper, kluut, wulp, veldleeuwerik en watersnip komen aan bod. In het boek onderstrepen ook diverse weidevogelkenners het belang van deze vogels.

Weidevogels omvat 172 pagina’s en heeft een formaat van 24 x 28 cm. Het boek is uitgevoerd in full color met een hard cover. Auteur is Astrid Kant, winkelprijs is € 29,95 (incl. 6% BTW, ISBN 978-90-8740-080-4). Verkrijgbaar via de boekhandel of direct te bestellen bij Roodbont: www.roodbont.nl of e-mail info@roodbont.nl.
Verschenen in
Aantal pagina’s
172
Laatste editie
24 maart 2011
Uitgeverij
Roodbont
ISBN
9789087400804

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic