Wereldwijde problemen, wereldwijde oplossingen?

0

De internationale politiek staat eind 2012 voor een uitdaging. Efficiënte samenwerking wordt steeds urgenter door een toenemende verwevenheid, maar wordt praktisch gezien juist ook steeds complexer door verschuivende machtsverhoudingen. Grote vraag is hoe een nieuwe agenda moet worden opgesteld die tegemoet komt aan de diverse belangen van alle spelers
wereldwijd (wat is belangrijk?), en wie vervolgens deze nieuwe agenda moeten gaan waarborgen (wie is verantwoordelijk?).
In dit rapport onderzoekt NCDO de houding van de Nederlandse bevolking tegenover vier problemen die zich eind 2012 wereldwijd afspelen; het conflict in Syrië; de stijgende voedselprijzen; de Griekse schuldencrisis; en klimaatverandering.
Welke van deze vier problemen zijn volgens de Nederlander mondiale problemen die de landgrenzen overstijgen en de hele wereld raken? Waar legt men de verantwoordelijkheid voor het ontstaan van het probleem en wie moet het vervolgens oplossen? Wat is de rol van de Nederlandse overheid hierin en voelt men zich zelf ook betrokken en verantwoordelijk?
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
71
Laatste editie
22 augustus 2014
Uitgeverij
NCDO
ISBN
9789074612302

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic