Wetenschappelijke hypnose

0

Hypnose intrigeert, fascineert, polariseert. Hypnose wordt geassocieerd met twijfelachtig entertainment, manipulatie en misbruik, maar evenzeer met wetenschappelijke toepassingen en academisch onderzoek, het exploreren van onbewuste processen of het verwerven van zelfcontrole waar rede en wilskracht ontoereikend zijn. Hypnose kent zowel medische toepassingen (pijncontrole, psychosomatiek, tandheelkunde...) als psychologische: hypnotherapie wordt adequaat aangewend bij emotionele klachten als trauma?s, angst, tics en slechte gewoonten zoals roken of eetstoornissen. Kinderen reageren enthousiast op de medische en psychotherapeutische toepassingen omdat het gebruik van hypnose sterk aansluit bij hun imaginaire belevingswereld.

Wilfried Van Craen is psychotherapeut en seksuoloog, en auteur van een tiental boeken over praktische psychologie. Als hypnotherapeut is hij als opleider en supervisor verbonden aan de Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging, waarvan hij twintig jaar lang bestuurslid was. Hij was in die context ook uitgever van een wetenschappelijk tijdschrift over hypnose.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
70
Laatste editie
06 oktober 2015
Uitgeverij
Luster Uitgeverij
ISBN
9789460580895

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 7,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 7,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic