Wetland

9

Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 1

Ten noorden van IJsselmonde ligt een wetland: een moerasgebied met bossen, weilanden en rietvelden. Ooit was dit het domein van de inwoners van Kerkdorp, die volstrekt afgezonderd van de wereld een vrij bestaan leidden. Toen de rietteelt niet meer rendeerde, verkochten de riettelers hun land aan de Stichting Wetland, een particuliere club natuurbeschermers. Maar het ging niet van harte en vooral Arthur Romkes en zijn zonen leven op voet van oorlog met de nieuwe "heersers". De strijd tussen riettelers en natuurbeschermers gaat voorbij aan de forensen, die er een venershuis kochten. Tot een van hen, Maurits Weiland, op een morgen een otter ziet, een sensationele vondst die wetland De Kragge een ereplaats zal geven tussen de Europese wetlands en een einde zal maken aan de conflicten. Als hij zijn vondst wil melden aan de reservaatbeheerder doet hij een gruwelijke ontdekking... waardoor hij geconfronteerd wordt met de onzachtzinnige methodes van inspecteur Ben van Arkel.

Jacob Vis, zelf ooit beheerder van een wetland, beschrijft in deze misdaadroman een spannende 'inside-story', waarmee hij zijn naam als een van de beste Nederlandse thrillerauteurs weer eer aandoet. Met Het Hoofd en De Bidsprinkhaan werd Jacob Vis genomineerd voor de 'Gouden Strop', de prijs voor het spannendste Nederlandstalige boek.

 

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Serie
Ben van Arkel (3)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
17 november 1998
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789070282486


Artikelen over Wetland

  Meer artikelen


Door lezers

Thriller Club / Ben van Arkel – Jacob Vis
09 juli 2017 15 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Een uitstekend boek

door Ine Jacet op 18-11-2003

Wetland van Jacob Vis dateert uit 1998 en vertelt het verhaal van een moord in een moerasgebied met als middelpunt ‘Kerkdorp’. Dit gehucht wordt opgeschrikt als het lijk van een man gevonden wordt en het is de taak van inspecteur Ben van Arkel om de dader te vinden. Een hoofdrol is weggelegd voor advocaat Maurits Weiland, een belangrijk personage in dit boek.
Wetland is een thriller van...

Lezersrecensies (3)

Een overwacht

door: Marco Books 1 like
te snel einde,Na het lezen van Het hoofd (uit 1994) nam ik mij voor meer van Jacob Vis te lezen. De flaptekst vertelde mij dat Wetland zich afspeelt in een moerasgebied in Noordwest-Overijssel en dat was voor mij als natuurliefhebber een extra reden om dit werk van Vis van de bibliotheek te lenen....

door: j.bouius-4150 1 like
Ik vond het een zeer goed boek, hoe ga je met elkaar om in een kleine gemeenschap, met een hoge sociale controle. Fantastisch goed beschreven. De arrogantie van de sterkste wordt hier goed weergegeven, uiteindelijk komt er een plot die je eigenlijk niet verwacht. Meerdere boeken gelezen van Jacob...

door: Floor de Graaff-4148 1 like
Na de eerdere recensies van Ine en Marco valt er niet zoveel nieuws meer te schrijven. Beide recensenten benadrukken dat het een boeiend en spannend boek is, met een onverwachte ontknoping. Dat klopt.

Met Marco ben ik van mening dat Vis de beklemmende sfeer in het dorp heel goed weergeeft, met Ine...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic