Wido van Anderlecht in kanonikale en Kamerijkse context

0

Dit boek bevat de allereerste diepgaande historische studie over Wido van Anderlecht, beter bekend als Guido van Anderlecht. Het onderwerp wordt in twee contexten geplaatst, waar de titel naar verwijst.
Wido was de oorspronkelijke naam van deze Brabantse heilige; geleidelijk evolueerde die naam van Wido over Gwido naar Guido.
De voorbije eeuwen was de belijder en pelgrim Wido een bijzonder geliefde heilige in de Zuidelijke Lage Landen en zelfs een beetje in de Noordelijke Lage Landen. Zijn uitstraling was niet gering in Duitsland, Frankrijk en – tot vandaag - Italië. Van een ‘lokale’ heilige is helemaal geen sprake.
Wetenschappelijk onderzoek van de skeletresten toegeschreven aan Wido werd met de inhoud van de vita geconfronteerd. Vele aspecten van Wido’s verering zijn voor de meeste lezers onbekend en worden hier historisch belicht.
Veel aandacht gaat naar de iconografie over deze heilige zowel uit de Lage Landen als daarbuiten. Aan Wido werden vaak ten onrechte diverse patronaten toegekend maar zeker is hij de patroonheilige van alle mensen - in binnen-en buitenland - die de voornaam Guido of Guy dragen.
Een zeer verrassend, informatief en bijzonder verzorgd boek.
De auteur is doctor in de wetenschappen en historicus.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
10 september 2018
Uitgeverij
Herman Loris
ISBN
9789090286945

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 50,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 50,00
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic