Wie zijn wij?

2

Maarten van Rossems kijk op Nederland en de Nederlander.

Nederland is al meer dan tien jaar in mineur. Merkwaardigerwijze denkt een meerderheid van de Nederlanders dat de natie op de verkeerde weg is, terwijl tegelijkertijd 91 procent van de bevolking zegt zeer tevreden te zijn over het eigen leven. Kennelijk wordt die tevredenheid niet in verband gebracht met de algehele toestand van de Nederlandse samenleving. Dat lijkt volkomen onlogisch!

De meerderheid van de Nederlanders is zeer terecht tevreden over het eigen leven, omdat het daadwerkelijk al decennia uitstekend gaat met de Nederlandse samenleving. Dat kan volstrekt overtuigend worden aangetoond met internationaal cijfermateriaal. Waarom de media en een aanzienlijk deel van de politieke klasse deze werkelijkheid aanhoudend negeren of zelfs het omgekeerde beweren, is een raadsel.
In Wie zijn wij? laat Van Rossem zijn verhelderende licht schijnen over de staat van Nederland, waarbij hij zich afvraagt of er zoiets bestaat als een nationale identiteit, of d? Nederlander.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
26 april 2013
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046812495 , 9789046812648
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic