Wie zorgt er dan voor mij?

,

0

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 30.000 kinderen uit huis geplaatst. De staat neemt de verantwoordelijkheid voor deze kinderen over omdat zij in (acuut) gevaar verkeren of ernstig worden bedreigd in hun ontwikkeling. En dan? Gaat het daarna beter?
Uit de verhalen in dit boek blijkt dat kinderen vaak van de regen in de drup belanden. De uithuisplaatsing zorgt voor nieuwe trauma's. Kinderen krijgen geen of te weinig hulp. Langdurige onzekerheid belemmert hun ontwikkeling en leidt ertoe dat zij verder beschadigd raken.

In 2015 is de Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen in werking getreden. Die wet stelt het ontwikkelingsbelang van het kind centraal en maakt een aantal wezenlijke verbeteringen mogelijk. Maar wat niet verandert is de problematiek van de kinderen. Wat maken zij mee? Wat hebben zij nodig? Wie komt voor hen op?

Wie zorgt er dan voor mij? is geschreven vanuit de kinderen. Hoe zij te maken hebben met de jeugdzorg en wat de impact van het beleid is. Het boek is bedoeld voor ieder die professioneel, ervaringsdeskundige of als leek geïnteresseerd is in werkelijke hulp aan kinderen die dat nodig hebben. Ook kan de inhoud een belangrijke bijdrage leveren aan de praktijkkennis van studenten binnen de opleidingen jeugdhulp en jeugdrecht.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
02 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789088506017

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic