9200000100047361

Wij mensen verlangen in dromen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Gedichtenbundel ‘Wij mensen verlangen in dromen’ bevat als thema’s: ‘Het verlangen naar het onbekende, of die onbekende. Dromen. En de cirkels ‘mensen, het leven en ikzelf’ en hoe die samengaan. Ook gaat ‘Wij mensen verlangen in dromen’ over het etmaal van 24 uur, dat de late stille uurtjes verbindt met de nacht en de slaap om te ontwaken bij ochtendlicht. De dag wordt geleefd en in de avond nagezwaaid’.

Lees je ‘Wij mensen verlangen in dromen’, dan hoor je in mij hoe stil ik kan zijn. ‘Ik luister naar woorden die mij meenemen’.

Ervaringen, gedachten en gevoelens worden beschreven in 63 gedichten naar eigen regels. Soms poëtisch, soms luchtig, soms een beetje filosofisch, soms klein, soms diepzinnig, soms dromerig, soms onverwacht, vaak mooi. Niet gebonden aan ‘wat men mij leerde’, maar veel meer zoals ik het van binnenuit voel. Taal en creativiteit zijn voor mij een verrassing, vol intuïtie. Ik kan mijn eigen bron aanboren en deze laten spreken.

‘Woorden geven aan’ en deze ‘uitspreken’. ‘Beelden geven aan’ en die ‘laten zien’.

Gevoelens zijn de drijvende kracht achter ‘Wij mensen verlangen in dromen’, en leven op de stroming, zoals in een gedicht mijn bootje dat doet: ‘De indrukken overdag en ‘s avonds aan de kade thuiskomen en rust vinden’.

Jolanda van Melick (1970) maakt gedichten, foto’s en keramiek.

Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
88
Uitgeverij
Bullseye Publishing VOF
Laatste editie
06 oktober 2018
ISBN
9789491920615
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie