Wij waren Trojanen

1

De mensheid: dat zijn de nakomelingen van schipbreukelingen van vijf schepen die in 1672 uit de Lage Landen vertrokken. Aan boord waren boeven met hun buit, priesters met hun vrouw, verschoppelingen, deserteurs en zelfs Vlamingen, van wie niemand drie eeuwen later nog weet wie of wat zij precies waren. Wanneer Pollux en Fay geboren worden, zijn de spanningen tussen beide eilanden al hoog opgelopen. Het wordt pas echt moeilijk als ook zij jaren later in de oorlog betrokken worden en de strubbelingen van de hele mensheid op hun schouders terechtkomen. Als Fay ontvoerd wordt, probeert elk op eigen manier, Pollux met het zwaard en Fay met de pen, zich te redden. Door dit wervelende verhaal heen heeft Bouke Billiet een tweede verhaal geweven: dat van een schrijver die zijn geliefde probeert terug te winnen door een wervelend liefdesverhaal te schrijven over twee jonge mensen die vanaf hun geboorte voor elkaar voorbestemd lijken: Pollux en Fay. De schrijver wil zijn hoofdpersonen elkaar laten zoeken en aan het slot van de roman laten vinden. Eind goed al goed. Het loopt echter heel anders dan hoe de schrijver het zich had voorgesteld.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
11 mei 2015
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028441309 , 9789028426115
Advertentie

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Rijk aan creativiteit

door Guy Doms op 27-07-2015

Vlaming Bouke Billiet (1981) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Gent. Hij werkte een jaar in China, waar hij ingesneeuwd raakte toen hij zijn eerste volwaardige verhaal schreef. Zijn debuutroman In de naam van TienKamelen werd genomineerd voor De Bronzen Uil. Billiet is niet zomaar auteur geworden… hij werd op zijn veertiende verliefd op een meisje dat net iets te ver weg woonde om...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic