Wij weten het niet meer

,

0

Dit boek is een oproep. Een oproep om werkelijk te kijken en tot ons door te laten dringen in welke staat onze beschaving, onze samenleving zich bevindt. Om door te laten dringen dat de situatie ernstig is, dat we niet veel langer op dezelfde voet verder kunnen gaan. De koek is bijna op.
De schrijfsters? Twee vrouwen, genietend van de goede dingen van het leven, met diepgang, beide poten op de grond, hun harten verslingerd aan de wereld en haar mensen. Geen doemdenkers, integendeel. Maar ook en juist daardoor weigerend de ogen te sluiten voor de draaikolk die onze beschaving inmiddels is. Voor het risico dat wij lopen. Voor de problematiek die zich opstapelt.
Zij helpen ons tot het besef te komen en door te laten dringen dat wij het eigenlijk niet meer weten. Een emotie van deze tijd die wij ontkennen, wegstoppen of anderszins van tafel vegen. Terwijl juist het besef dat wij het niet meer weten ons grond geeft om werkelijk van koers te veranderen. Persoonlijk, maar - hopelijk - ook als samenleving.
Dit boek vergroot het inzicht in jezelf, in de koers die wij gezamenlijk varen en in de oorzaken daarvan. Het staat stil bij de vraag wat van ons gevraagd wordt. Een boek over beloftes. Een boek ook, dat je wakker schudt - hopen zij!
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
190
Laatste editie
08 april 2013
Uitgeverij
Piramidions
ISBN
9789491439230

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 23,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 23,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic