Wijn in de diepte, diepte in de wijn

0

Marcel de Groot (le Grand) is de hoofdrolspeler in dit verhaal. Het speelt zich af in het departement Charente-Maritime rondom de plaatsen La Rochelle en Royan.
Marcel is een Nederlandse man die destijds geëmigreerd is naar Frankrijk. Hij is een wijnkenner en heeft naam en faam gemaakt tijdens zijn carrière op de wijnafdeling van een supermarkt. Hij is onderaan de ladder begonnen en heeft zich opgewerkt tot een belangrijk persoon in Wijnland. Door al zijn escapades is hij een vooraanstaand burger geworden die de nodige bekendheid heeft verworven in Frankrijk. Zijn baas Sylvain is een ietwat dommig karakter die zich makkelijk de les laat lezen. Marcel is iemand die erg goed is in het bedenken van commerciële zaken. Zo komt hij bijvoorbeeld met een met Banyuls gevulde bonbon op de markt.
In de geschiedenis boeken leest hij tussen de regels door dat er ooit een schip uitgevaren moet zijn met als lading wijn en cognac. De lading zou eigendom zijn van Pierre de Coubertin. Alle vrije tijd die hij heeft steekt hij in research in de archieven.
Tegelijkertijd doet hij onderzoek op de zeebodem. Hij heeft een ingenieus systeem uitgedacht om de bewegingen op de bodem accuraat te berekenen.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
553
Laatste editie
31 juli 2013
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402102338

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic