Wijn van Nederlandse bodem

,

1

Artikelen 1

De bekende wijnmaker Stan Beurskens ging met TNO onderzoekers Geert-Jan Vis en Denise Maljers op zoek naar de verhalen en ervaringen van de moderne Nederlandse wijnmakers, de verschillende bodems en het antwoord op de vraag waarom wijnbouw in Nederland steeds succesvoller is. De auteurs onderzoeken het belang van de bodem en de invloed daarvan op de smaak van wijn. Ze zoomen met tien wijnmakers uit Limburg en Gelderland in op de meest voorkomende druiven- en wijnsoorten en gaan in op vragen als waarom witte wijn uit Nederland uitstekend smaakt, waarom de Koning op staatsbezoek Achterhoekse wijn schenkt en waarom de grootste wijngaarden in Limburg liggen. Inclusief de unieke resultaten van een onafhankelijk proefpanel. Een ideaal boek voor iedereen die meer wil weten over Nederlandse wijnen.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
10 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789089896728


Artikelen over Wijn van Nederlandse bodem

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Helma Koot Hebban Recensent

Mooie mix van theorie en praktijk

door Helma Koot op 30-11-2015

In Wijn van Nederlandse Bodem krijgen we antwoord op de vraag hoe goed het gaat met de Nederlandse wijn en of we de smaak van de bodem, de invloed van terroir kunnen proeven in de wijn van vaderlandse bodem. Het resultaat van het TNO-onderzoek dat geologen Geert-Jan Vis en Denise Maljers in samenwerking met wijngaardier/oenoloog Stan Beurskens uitvoerden heeft geresulteerd in dit prachtig...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic