Wijngids 2008

0

Wijnboeken zijn er in ons land al in vele soorten en maten, maar de Wijngids van de Consumentenbond is uniek. Omdat hij namelijk als enige een échte, grondige test bevat van maar liefst 500 rode, droge witte en roséwijnen onder de 8 euro, die te koop zijn in supermarkten en slijterijen. Waar andere wijngidsen slechts testen op smaak, wordt in de Consumentenbond-test de smaak gekoppeld aan een grondige chemische analyse van de wijnen (sulfiet, houdbaarheid en dergelijke). Bovendien wordt de smaaktest niet uitgevoerd door slechts één persoon, maar door een panel van vinologen. De oordelen staan in overzichtelijke profielen van de geteste wijnen, gerangschikt op supermarkt/slijterijketen.
Naast de testresultaten biedt de prachtig in kleur uitgevoerde gids aardige en nuttige wetenswaardigheden over wijn: hoe hij wordt gemaakt, wat de beste manier van bewaren is, welke druivenrassen en grondsoorten een rol spelen, hoe je wijn het best kunt drinken en nog veel meer.
Een must voor elke wijnliefhebber!

EXTRA handig mini-wijngidsje om mee te nemen naar de winkel!
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
03 mei 2008
Uitgeverij
Consumentenbond
ISBN
9789059510982

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic