Wijvenwereld

Wijvenwereld

1
Rank 4537 Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 10 Favoriet 1 Recensies 0
  Topics 0
De middeleeuwen: een donkere periode waarin geweld regeert en mannen de samenleving domineren. Vrouwen komen er amper aan te pas. Dit boek brengt een ander verhaal. 'Wijven', de middeleeuwse benaming voor vrouwen, zijn het hoofdpersonage.
In de Lage Landen hadden vrouwen namelijk veel rechten, die ze gebruikten om handel te drijven, hun mening te verkondigen en hun wil door te drukken. Levendige verhalen uit steden als Brussel, Antwerpen, Leuven, Breda en Den Bosch vertellen in dit boek over het kleurrijke bestaan van vrouwen.
Wijvenwereld hangt een ander beeld op van de late middeleeuwen, de periode tussen 1250 en 1550, die veel meer leek op onze samenleving dan gedacht. De auteurs gaan bovendien op zoek naar vrouwen die scholden, trouwden en vrijden, met de bedoeling licht te laten schijnen op hun wensen, ideeën en verlangens. Vele soorten vrouwen bevolkten de stad: rijke onderneemsters, ambachtsvrouwen, begijnen, criminelen, prostituees... Dit boek laat hen aan het woord, en richt zijn schijnwerpers dus op een wonderlijke 'wijvenwereld'.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
Laatste editie
18 maart 2019
ISBN
9789460017445 , 9789460017452
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie