De roep van de wilde zwaan

13

Top25's 2

De beeldschone Alexandria Thaine heeft een zeer ongelukkige jeugd, totdat ze door tussenkomst van haar grootmoeder wordt ondergebracht bij verre verwanten, de Falconers. In dit harmonieuze gezin leert Alex wat de woorden liefde en geborgenheid betekenen. Tussen Rane, de jongste zoon van de Falconers, en Alex ontstaat een hechte vriendschap. De vele uren die ze samen doorbrengen zijn voor beiden onvergetelijk. Steeds meer beseft Rane dat zijn vriendschap met Alex een zeer diepe liefde voor het levenslustige meisje in hem heeft aangewakkerd. Dan slaat het noodlot toe. De zuster van Alex sterft, haar man, St.John, keert zwaar gewond uit de oorlog terug en hun kinderen, een tweeling, zijn aan hun lot overgelaten. Uit plichtsbesef keert Alex terug naar haar geboortedorp om St. John te verplegen en de tweeling liefdevol te verzorgen. St. John geneest, maar moet zijn rechterarm missen.

Als hij Alex ten huwelijk vraagt, stemt ze daarin toe, betoverd door zijn charme en uit liefde voor de tweeling. Hun leven is redelijk gelukkig, maar steeds meer gaat Alex beseffen dat ze al lang geleden haar hart verloren heeft aan haar jeugdvriend Rane. Als hij dan plotseling voor haar staat, beleven ze samen enkele dagen vol hartstocht, maar uit plichtsbesef en trouw blijft Alex bij haar gezin. Rane’s gezicht en lichaam, zijn liefde en passie zijn echter voor altijd in haar wezen gegrift. Maar zal ze hem ooit weerzien? Het gezin emigreert naar Amerika; daar breken voorspoedige tijden aan, totdat het noodlot opnieuw toeslaat.

Oorspronkelijke titel
Wild swan
Serie
De wilde zwaan trilogie (1)
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Joke Westerweel-Ybema
Laatste editie
01 januari 1995
Uitgeverij
Zhu
ISBN
9789051122619 , 9789067900812
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie De roep van de wilde zwaan

door: Janneke Bouwman 1 like
Celeste de Blasis is een rasvertelster die heel boeiend de geschiedenis van Alex en haar familie in beeld brengt. De cover doet vermoeden dat het hier om een soort bouquetreeks-achtig boek, maar dat is absoluut niet het geval. Het is het verhaal van een sterke vrouw, die we als jong meisje in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic