De vlucht van de wilde zwaan

11

Top25's 2

Voor de ontembare Alexandria Falconer speelt het leven zich af op het uitgestrekte Amerikaanse landgoed 'Wild Swan'. Daar biedt zij haar echtgenoot, kinderen en kleinkinderen een warm thuis en daar fokt zij haar prachtige volbloedpaarden. In haar hart is Alex nog steeds de jonge bruid in wier armen Rane Falconer eens de liefde ontdekte in al zijn sensuele schoonheid. Deze vurige verbintenis schenkt het Engelse immigrantenechtpaar blijvende kracht en zal hen door de jaren van triomf en tragedie voeren. De mensonterende slavernij en de verwoestende werking van de Amerikaanse Burgeroorlog bedreigen echter allen die Alex liefheeft en dwingen haar de strijd weer op te nemen. 'Wild Swan' wordt een toevluchtsoord voor ontsnapte slaven.

Onvermoeibaar zet Alex zich in om de wonden te helen van een strijdende natie. Ondanks de geliefde familiebanden gaan de kinderen van Alex en Rane hun eigen weg. Morgan deelt de passie van zijn vader voor de zee en reist naar verre landen. Nigel gaat als arts onder de allerarmsten werken en Flora kiest voor de moeizame strijd van de opkomende vrouwenbeweging. Maar het is Gincie, de temperamentvolle kleindochter van Alex, die bereid is zelfs haar leven op het spel te zetten voor haar idealen. Met haar ingeboren moed en dapperheid is zij de geestelijke erfgename van haar grootmoeder. Tenslotte vindt ook Gincie de liefde van haar leven, en wel in de persoon van haar aanvankelijke tegenstander, Travis Culhane. De Falconers kunnen niet voorzien wat de toekomst hen zal brengen, maar één ding weten ze zeker: een deel van hun hart zal voor altijd verbonden blijven met de goede aarde van 'Wild Swan'.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Swan's chance
Serie
De wilde zwaan trilogie (2)
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Joke Westerweel-Ybema
Laatste editie
01 januari 2001
Uitgeverij
Zhu
ISBN
9789051122626 , 9789067901604
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic