Willem-Alexander

0

Willem-Alexander: Kijk op een koning
Samenvatting
Hij heeft zich kunnen voorbereiden, dat is een ding dat zeker is. Als Willem-Alexander het boegbeeld wordt van het Koninkrijk der Nederlanden heeft hij ruim vier decennia ervaring op zak. Als prins van Oranje reist hij de halve wereld af, verdiepte zich grondig op het Nederlandse staatsrecht en onze geschiedenis en nam plaats in de Raad van State. Op advies van zijn vader legde hij zich bovendien toe op watermanagement. Ondertussen trouwde hij zijn grote liefde M?xima Zorreguieta en kwamen er drie prinsesjes: Amalia, Alexia en Ariane.
Willem-Alexander. Kijk op een koning verhaalt over de wording van een staatshoofd. Het boek bevat vele foto's uit het rijke archief van ANP Foto. Daarnaast wordt de aanstaande koning als staatsman, familieman, sportman, watermanager beschreven in prikkelende essays van spraakmakende gastauteurs, onder wie Cor de Horde, Els Smit, Dorine Hermans en Lucas Reijnders. Is Willem-Alexander klaar om de troon te bestijgen? Oordeel zelf na het lezen van dit boek.
Willem-Alexander: Kijk op een koning is een gezamenlijke uitgave van Nieuw Amsterdam en de stichting die het historisch archief van het Algemeen Nederlands Persbureau beheert, de ANP Foundation.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
01 november 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046809143
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic