Wit-Rusland

0

Wit-Rusland is de grote onbekende in Europa. Nauwelijks bekend is dat het sinds 1991 onafhankelijk is, een groot land is met een kleine tien miljoen inwoners en met een eigen taal (die dichter bij het Pools staat dan bij het Russisch), met een woelig verleden waarin het deel uitmaakte van tal van verschillende landen en rijken en waardoor het aanmerkelijk verschilt van het ?echte? Rusland.
Geen land werd in de Tweede Wereldoorlog zo getroffen als Wit-Rusland, maar in het Sovjetrijk ontwikkelde het zich desondanks tot het meest welvarende en ge?ndustrialiseerde deel. Nu wordt het land omschreven als de ?laatste dictatuur van Europa?, met een nog altijd op Sovjetleest
geschoeide economie. Europa mag dan Wit-Rusland niet kennen, de Wit-Russen kennen Europa wel. ?Wit-Rusland is een land in het hart van Europa?, leren de kinderen er op school.

De Landenreeks is de betrouwbare bron van informatie over meer dan zestig landen in de wereld. De Landenreeks geeft een toegankelijk beeld van waar het in een land nu werkelijk om draait. Zonder in clich?s te vervallen, schetst de reeks het gewone en het bijzondere van een land, en legt ook het karakteristieke van zijn bevolking bloot. Grensverleggend en onmisbaar.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
23 juni 2009
Uitgeverij
Stichting LM Publishers
ISBN
9789068327939

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic